KiVa perhekahvila Päärynäpuu

KiVa perhekahvila Päärynäpuu on Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n paikallistoimintaa. Kahvila on avoin kohtaamispaikka kaikille kiintymysvanhemmuudesta ja lempeästä kasvatuksesta kiinnostuneille. Jokaisella kerralla on jokin aihe, mutta keskustella saa tietysti muistakin asioista. Keskustelu etenee vapaamuotoisesti, joten jos mielessäsi on jotain aiheeseen liittyvää, tuo äänesi rohkeasti kuuluville. Arjen pulmatilanteisiin yritetään yhdessä löytää ratkaisuja keskustelun avulla. Lapset sopii tietysti ottaa mukaan. Ryhmää vetävät Erika ja Kaisa.

Kiintymysvanhemmuusperheet ry on yhdistys lapsentahtisesta ja lempeästä kasvatuksesta kiinnostuneille. Haluatko tietää enemmän kiintymysvanhemmuudesta? Lue lisää: kiintymysvanhemmuus.fi

Lintula on lapsiystävällinen, joten käytettävissäsi on mm. vaipanvaihtopaikka, syöttötuoleja, mikro ja runsaasti leluja. Omia eväitä voi ottaa mukaan ja käyttää Lintulan jääkaappia ja tarvikkeita, jos isompi nälkä yllättää. Kahvitarjoilu.

Missä: Lintula, Rautatienpuistokatu 6a, Pori
Koska: joka toinen perjantai, parillisilla viikoilla, klo 10-12
Kustannukset: toivomme osallistumismaksua n. 2€/aikuinen tarjoilu- ja vuokrakulujen kattamiseksi

Seuraavat KiVa-kahvilat ja aiheet:

10.8. töihin paluu ja päivähoidon/kerhon aloitus
24.8. omat rajat ja niiden asettaminen
7.9. sisarussuhteen tukeminen
21.9. vanhemman jaksaminen
5.10. lapsen aggressiivinen käytös ja sen kohtaaminen
19.10. tunteiden sanoittaminen
2.11. KiVa arki, keskustelua lapsentahtisesta arjesta, olenko minä KiVa-vanhempi?
16.11. nukkuminen ja perhepeti
30.11. lapsentahtinen ruokailu
14.12. itsemääräämisoikeus

Aiempien kahviloiden aiheina on ollut mm. seuraavia: nukkumisasiat, lähtötilanteet, henkilökohtaiset rajat, kiintymysvanhemmuus kun perheessä on useampi lapsi, aktiivinen kuuntelu, temperamentti, suuret muutokset perheessä, vanhempien ja suvun erilaiset kannatustyylit, arjen haasteet, lasten kaverisuhteet, sukupuolisensitiivisyys,  päivähoidon aloitus ja töihin paluu, minä-viestit, Ei! Älä! – vaihtoehtoja kieltämiselle, sisarussuhteet, mitä on kiintymysvanhemmuus?, joulun vietto lapsiperheissä, tahtoikä, miten kasvaa KiVaksi vanhemmaksi, mitä tehdä kun vanhemmalla menee hermot, miten toimia KiVasti sairauden hoitoon liittyvissä asioissa, perhepeti, tunnetaidot, aggression käsittely.

Liity myös paikalliseen Kiintymysvanhemmuusperheet ry:n ryhmään KiVa ry Porin seutu. Ryhmässä sovitaan satunnaisesti myös vapaamuotoisia KiVoja kotitreffejä.

Tervetuloa!

img_2170