Aktiivinen Synnytys ry:n keskusteluillat

Aktiivinen synnytys ry Porin paikallistoiminnan keskusteluillat ovat avoimia odottajille, raskautta suunnitteleville, perheille, ammattilaisille ja muille kiinnostuneille. Jokaisella kerralla on yleensä jokin aihe/teema, mutta keskustelu ohjautuu paikallaolijoiden kiinnostuksen ja tarpeiden mukaan. Paikalla on myös Porin alueella toimivia doulia, sekä usein myös kätilöitä.

Aktiivinen synnytys on käsitteenä laajempi kuin luonnollinen tai luonnonmukainen synnytys, eikä se sulje pois lääkkeellistä kivunlievitystä tai muita interventioita, kuten usein kuvitellaan. Aktiivisessa synnytyksessä nainen on aktiivinen toimija, häntä ja hänen toiveitaan kuunnellaan ja kunnioitetaan ja hänen kehonsa asiantuntijuuteen luotetaan. Aktiivisessa synnytyksessä pyritään puuttumaan synnytyksen kulkuun mahdollisimman vähän ja tarpeettomia hoitotoimenpiteitä vältetään.

Synnytysprosessiin tutustuminen auttaa hahmottamaan itselle sopivia tapoja luoda hyvää oloa, rentoutta ja turvallisuuden tunnetta synnytyksen aikana. Supistustuntemuksilla on tärkeä tehtävä ohjata synnyttäjän käyttäytymistä, kuten hakeutumaan vauvan synnytyksen etenemisen kannalta suotuisiin asentoihin. Supistuksia on helpompi ottaa vastaan, kun on etukäteen miettinyt itselleen sopivia tapoja lisätä luontaisten hyvänolon hormonien erittymistä kehossaan. Jokainen synnytys on ainutlaatuinen ja synnyttäjä itse tietää parhaiten mitä juuri hän tarvitsee ja haluaa.

Illat ovat aikuisten keskusteluiltoja ja lapset voi ottaa mukaan, mikäli tuleminen ei muuten onnistu, mutta tavoite on säilyttää rauha keskusteluille.

Missä: Lintula, Rautatienpuistokatu 6a, Pori
Milloin: tauolla – ota yhteyttä jos olet kiinnostunut vetämään iltoja! (lapsis.ry@gmail.com)
Kustannukset: ovimaksu n. 2€/aikuinen tarjoilu- ja vuokrakulujen kattamiseksi

Tervetuloa!